Tanksörrel lepi meg a sörkedvelőket a Dreher Sörgyárak

A sör legtökéletesebb állapota
Az igazi sörkedvelők álmát valósítja meg a Dreher Sörgyárak: újonnan felavatott rendszerének köszönhetően közvetlenül a főzés utáni állapotában kínálja két legnépszerûbb, itthon gyártott sörmárkáját a fogyasztóknak. Az úgynevezett tanksör mindössze néhány órával a főzés és lehûtés után speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a két budapesti sörözőben felállított, 500 literes tárolótankokba. Az így előállított folyékony kenyér pasztőriözetlen, így még jobban megőrzi frissességét és – a sörmesterszavaival élve – legtökéletesebb állapotát. Ezáltal pedig a speciális hûtési és szállítási eljárásnak köszönhetően gyakorlatilag olyan élményben lehet részük a fogyasztóknak, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnák az elkészült italt.

Csütörtöktől kóstolható
A hazánkban egyedülálló újdonságot két belvárosi sörözőben kóstolhatják meg a csütörtöki premier után a sörrajongók: a Stex Házban Drehert, az Akácfa Sörözőben pedig Arany Ászokot ihatnak az igazán friss sörélményre vágyók. Az első két tanksörállomást többszáz fős party keretében avatta fel a sörgyár, amelyen a leglelkesebb sörkedvelők elsőként ízlelhették meg a gyárból mindössze pár órával korábban szállított nedût. “Közel egy éve – cseh és szlovák kollégákkal együttmûködve – dolgozunk azon, hogy bevezessük a tanksört a hazai piacon, így különösen büszkék vagyunk, hogy a két “sörnagyhatalom” után Magyarországon is megkóstolhatják ezt a különleges terméket a fogyasztók” – mondta el Dalibor Vainer, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója a premieren.

A sörös nemzeteknél óriási siker
A tanksör rendszer kiépítését a vendéglátó helyeken a sörgyár végzi, közeli terveik között pedig szerepel, hogy további állomásokkal bővítse az extrafriss sört kínáló sörözők listáját. “Reméljük, hasonlóan jó fogadtatásra talál majd, mint Csehországban és Szlovákiában: e két országban akkora népszerûségnek örvend ez az extrafriss csapolt sör, hogy az ilyet kínáló mintegy 300 vendéglátóhely forgalma jelentősen megnőtt, sok esetben megduplázódott. Évente összesen 70 millió korsóval fogy belőle” – tette hozzá a marketing igazgató.

A pasztőrizálatlan sörről:
A pasztőrizálási során a sört magas – 60 és 72 fok közötti – hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen lehûtik. Az eljárás célja a sörben lévő mikrobák elpusztítása, ezzel pedig az ital eltarthatóságának növelése. A pasztőrizálatlan sör nem megy keresztül ilyen eljáráson, és ezáltal bár az eltarhatósága csökken, az íze a lehető legfrissebb hatást nyújtja.

Tanksör grafika