Terjed a sörkultúra: a szigetlakók felismerik a minőségi sört

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Sziget látogatóinak fontos, hogy minőségi sört igyanak. A Dreher támogatja, hogy a Sziget a sörfogyasztásban ne csak a mennyiséget, hanem a minőséget is képviselje, ezért az érdeklődő szigetlakók számára a Dreher lehetőséget nyújt a sörszakértővé válásra. A "képzés" iránt az érdeklődés kiugróan magas.

Egy született sörszakértő ismeri a különböző fajtájú sörök ízét, színét, habzását, és tisztában van a sörkészítés rejtelmeivel, és tudja azt is, hogy a sör minőségét a rossz tárolási körülmények, a nem megfelelő higiéniai viszonyok is ronthatják, hiszen a sör egy „élő” ital, óvni kell az erős fénytől, napfénytől, a túl melegtől vagy éppen a túl hidegtől. A sör optimális fogyasztási hőmérséklete típustól függően 5-12 °C, a túl hideg sör ugyanis tompítja az ízérzékelést, magas hőmérsékleten pedig elillannak az aroma anyagok és a szénsav. A jó sör habja szép, tartós koronát képez, és csak lassan, nagy buborékok nélkül olvad el. A sörszakértő csukott szemmel is meg tudja mondani, éppen milyen sört kortyolgat.

A Sziget lakói is próbára tehetik magukat a Dreher Sörkultúra Házban, és akár sörszakértővé is válhatnak azok, akik felismerik a Dreher márka Classic, Bak, Alkoholmentes söreit, illetve egy sörkoktélt, a Rigót, amely a barna és a világos sör keverékéből készül.

A Sörkultúra Ház látogatottsága az elmúlt napokban, különösen a hétvégén egyre nőtt, és így a Szigeten egyre többen hordják nyakukban a Született Sörszakértői bizonyítványt, annak jeléül, hogy sikeresen átmentek a Sörkultúra Ház Sörfelismerő Vaktesztjén. A Sziget elmúlt öt napja alatt eddig összesen több mint négyezren vettek részt a játékban, a látogatók 37 százaléka hölgy volt. A sörfelismerés persze okozhat meglepetéseket is: azok közül, akik vétettek a sörök felismerésében, a legtöbben az Alkoholmentes és a Classic söröket keverték fel, és meglepődve tapasztalták, hogy az Alkoholmentes is „sörből van”.

Aki a Sörkultúra Házban sörszakértőnek jelentkezik, a sörfelismerés mellett a Sörkultúra Kiállításon megismerkedhet a sörkészítés folyamatával, majd egy kvíz teszt kitöltésével bizonyíthatja, hogy mindent tud a sörfogyasztás minőségi kritériumairól is. A Sörkultúra Házból így senki sem távozik pozitív élmények és természetesen ajándékok nélkül.

A Dreher Sörkultúra Ház kiállításával, sörkészítési tesztjével és sörfelismerő játékával így egy egyedi és hiánypótló program a Szigeten, hiszen minden sörkedvelő szívesen ismerkedik a sörkészítés kulisszatitkaival, hát még ha mindezt egy interaktív játékos formában teheti meg, ami még a felnőttekből is előcsalogatja a játékszellemet.

További információ:

Agócs Mónika
vállalati kapcsolatok vezetője

Dreher Sörgyárak Zrt. / Dreher Breweries Ltd.
1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Telefon: + (36 1) 432 9720,
Fax: + (36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
www.dreherrt.hu

Csobaji Dóra
vezető kommunikációs tanácsadó

Open Communications Kft.
1133 Budapest, Pozsonyi út 52.
Telefon: + (36 1) 239 1098
e-mail: dora.csobaji@opencom.hu

Dreherzrt.hu
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.