Terjed a sörkultúra: a szigetlakók felismerik a minőségi sört

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Sziget látogatóinak fontos, hogy minőségi sört igyanak. A Dreher támogatja, hogy a Sziget a sörfogyasztásban ne csak a mennyiséget, hanem a minőséget is képviselje, ezért az érdeklődő szigetlakók számára a Dreher lehetőséget nyújt a sörszakértővé válásra. A "képzés" iránt az érdeklődés kiugróan magas.

Egy született sörszakértő ismeri a különböző fajtájú sörök ízét, színét, habzását, és tisztában van a sörkészítés rejtelmeivel, és tudja azt is, hogy a sör minőségét a rossz tárolási körülmények, a nem megfelelő higiéniai viszonyok is ronthatják, hiszen a sör egy „élő” ital, óvni kell az erős fénytől, napfénytől, a túl melegtől vagy éppen a túl hidegtől. A sör optimális fogyasztási hőmérséklete típustól függően 5-12 °C, a túl hideg sör ugyanis tompítja az ízérzékelést, magas hőmérsékleten pedig elillannak az aroma anyagok és a szénsav. A jó sör habja szép, tartós koronát képez, és csak lassan, nagy buborékok nélkül olvad el. A sörszakértő csukott szemmel is meg tudja mondani, éppen milyen sört kortyolgat.

A Sziget lakói is próbára tehetik magukat a Dreher Sörkultúra Házban, és akár sörszakértővé is válhatnak azok, akik felismerik a Dreher márka Classic, Bak, Alkoholmentes söreit, illetve egy sörkoktélt, a Rigót, amely a barna és a világos sör keverékéből készül.

A Sörkultúra Ház látogatottsága az elmúlt napokban, különösen a hétvégén egyre nőtt, és így a Szigeten egyre többen hordják nyakukban a Született Sörszakértői bizonyítványt, annak jeléül, hogy sikeresen átmentek a Sörkultúra Ház Sörfelismerő Vaktesztjén. A Sziget elmúlt öt napja alatt eddig összesen több mint négyezren vettek részt a játékban, a látogatók 37 százaléka hölgy volt. A sörfelismerés persze okozhat meglepetéseket is: azok közül, akik vétettek a sörök felismerésében, a legtöbben az Alkoholmentes és a Classic söröket keverték fel, és meglepődve tapasztalták, hogy az Alkoholmentes is „sörből van”.

Aki a Sörkultúra Házban sörszakértőnek jelentkezik, a sörfelismerés mellett a Sörkultúra Kiállításon megismerkedhet a sörkészítés folyamatával, majd egy kvíz teszt kitöltésével bizonyíthatja, hogy mindent tud a sörfogyasztás minőségi kritériumairól is. A Sörkultúra Házból így senki sem távozik pozitív élmények és természetesen ajándékok nélkül.

A Dreher Sörkultúra Ház kiállításával, sörkészítési tesztjével és sörfelismerő játékával így egy egyedi és hiánypótló program a Szigeten, hiszen minden sörkedvelő szívesen ismerkedik a sörkészítés kulisszatitkaival, hát még ha mindezt egy interaktív játékos formában teheti meg, ami még a felnőttekből is előcsalogatja a játékszellemet.

További információ:

Agócs Mónika
vállalati kapcsolatok vezetője

Dreher Sörgyárak Zrt. / Dreher Breweries Ltd.
1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Telefon: + (36 1) 432 9720,
Fax: + (36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
www.dreherrt.hu

Csobaji Dóra
vezető kommunikációs tanácsadó

Open Communications Kft.
1133 Budapest, Pozsonyi út 52.
Telefon: + (36 1) 239 1098
e-mail: dora.csobaji@opencom.hu