Történelmi sörrészvény bukkant fel a Magyaroszági Sörcikkgyűjtő Klubbon

Háború előtti sörös témájú képeslapok, egy történelmi Dreher részvény felbukkanása és néhány nemzetközi újdonság keltette fel leginkább a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub kiállítóinak és látogatóinak érdeklődését a napokban rendezett találkozón.

friss-csapolas.jpgHazánkon kívül Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Szerbiából is érkeztek kiállítók a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub legutóbbi találkozójára, ahol a mintegy 82 kiállító számos történelmi sörrelikviát, a sörkultúrához tartozó ritka tárgyi emléket állított ki.

Egyedi, sokszor művészi igénnyel megformált címkéket, kupakokat, dobozokat, vagy söralátéteket csodálhattak meg a Dreher Sörgyárak épületébe kilátogató érdeklődők. A legnagyobb érdeklődést a gyűjtők között ezúttal egy történelmi jelentőségű Dreher részvény felbukkanása jelentette, de sokan keresték a háború előtti sörös témájú képeslapokat is. Mindezek mellett természetesen mindenféle sörrel kapcsolatos tárgy előfordult a kiállításon, a sörnyitóktól kezdve a régi sörösüvegeken, agyagkorsókon, kártyanaptárakon és kulcstartókon át egészen a legújabb nemzetközi újdonságokig. A kiállításról nem hiányozhatott maga a sör sem, ezúttal több gyűjtő is elhozta saját főzésű kézműves termékét.

„Legközelebb a novemberi találkozó alkalmával várjuk itt a Dreher Sörgyárak hatalmas termében a látogatókat, ugyanakkor a Klub tagjai már a világtalálkozóra készülnek lázasan. Ugyanis ez év október 3-án pedig kezdetét veszi az első sörcikk-gyűjtő világtalálkozó Szlovákiában – eddig 27 ország jelezte részvételi szándékát. A Dreher Sörgyárak támogatásának és együttműködésének köszönhetően évről-évre egyre pezsgőbb a hazai gyűjtői közösség, így a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub is izgatottan várja a világtalálkozót” – emelte ki Kovács András, a Magyarországi Sörcikkgyűjtők Klub elnöke a találkozó zárásakor.

További információk:

Endrődi Veronika
Deák Balázs
PR specialista
Dreher Sörgyárak Zrt.
PR tanácsadó
FLOW PR

E-mail: veronika.endrodi@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

10SD.jpg A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.