Tripla aranyérem a Dreher Rt.-nek

A Dreher Sörgyárak Rt. elsöprő sikert aratott a Monde Selection intézet minőségértékelő versenyén. A sörgyár három márkája is aranyérmet kapott a nemzetközi megmérettetésen.

A Monde Selection évente megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi minőségértékelő versenyén a Dreher Sörgyárak Rt. három márkája is kategóriájának aranyérmese lett. A legfényesebben csillogó érmeket a Dreher Classic, a Dreher Bak valamint az Arany Ászok márkák kapták meg.

A Monde Selection, brüsszeli székhelyű nemzetközi minőségértékelő intézet elkötelezett híve a fogyasztóvédelemnek és a minőségi termékeknek. Célja sokrétű: egyrészt felhívja a figyelmet a minőség fontosságára és egyre növekvő szerepére, másrészt összehasonlítási alapot nyújt a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetéről, objektív ítéletei révén pedig a fogyasztókat is segíti, hogy megfelelően választhassanak a termékek széles köréből, és megfelelő hangsúlyt kapjon döntéseikben a minőségi egészségi szempont.

Az 1961-ben alapított, nagy hírnévvel rendelkező intézet évente két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer) valamint számos alkategóriában rangsorolja a világ minden részéről érkező fogyasztóipari termékeket – a söröktől kezdve a csokoládén át egészen a kozmetikumokig. A termékek minőségvizsgálatát és összehasonlítását nemzetközileg elismert kutató- és minőségvizsgáló intézetek végzik (BRUCEFO, INSTITUT MEURICE, EUROFOOD)*, emellett egy nemzetközi szakértőket tömörítő zsűri végez fogyasztói teszteket a rangsor megállapításához.

A Dreher Rt., a Monde Selection díjkiosztó története során eddig összesen 31 érmet kapott, melyek között 25 arany volt. Elsőként 1980-ban kapott aranyérmet; az akkori nyertes a Jubileum sör volt, a Budapest sört pedig bronzéremmel jutalmazták. Az idei három nyertes termék – Dreher Classic, Dreher Bak és az Arany Ászok – közül a Dreher Classic és Dreher Bak a tavalyi párizsi díjkiosztón szintén aranyérmet, míg az Arany Ászok ezüstmedált vehetett át. E mellett a tavalyi évben a Dreher Classic a 3 egymást követő évben elért első helyezés jutalmául, megkapta a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat is.

A Dreher Rt. elődjeként a magyar sörgyártó már néhány esztendővel a cégalapítás után  magáénak tudhatott jó néhány nemzetközi sikert. 1867-ben a sörgyár termékeivel elnyerte a Párizsi Világkiállítás Nagy Aranyérmét, amelyet ezután 1900-ig, további két alkalommal is megszerzett. A tavaly 150. évfordulóját ünneplő Dreher Sörgyárak Rt., méltó alapítói hírnevéhez. Az elmúlt években a vállalat éremesőben fürdött, és szinte állandó dobogós helyezéseket ért el neves nemzetközi versenyeken. 1998 óta a Dreher és az Arany Ászok összesen 12 arany és 3 ezüstérmet nyert rangos európai versenyeken.

További információ:

Pecznik Éva
PR Manager
Dreher Sörgyárak Rt.
Tel: 432-9720
E-mail: eva.pecznik@dreher.sabmiller.com