Új, független elnök segíti a Dreher felelős kommunikációját

Nagy Bálint

Februártól Nagy Bálint marketingkommunikációs szakértő tölti be a Dreher Sörgyárak Zrt. felelős fogyasztói kommunikációját felügyelő testületének elnöki tisztségét.

Felelős sörgyártó – és forgalmazó vállalatként a Dreher Sörgyárak Zrt. a hatályos magyarországi jogszabályoknál, illetve az Európai Uniós és a hazai iparági önszabályozási vállalásoknál is szigorúbb belső szabályzatok és etikai kódex szerint végzi kereskedelmi és marketing tevékenységét. A szigorú belső szabályozás részeként 2007 óta működik a vállalaton belül az ún. Felelős Marketing és Értékesítési Bizottság. A többféle szakterületet – termelés, trade marketing, vállalati kapcsolatok, vállalatfejlesztés, jog – képviselő grémium tagjai ellenőriznek előzetesen minden marketing és értékesítési koncepciót, reklámanyagot, hogy azok megfeleljenek az említett külső és belső szabályozásnak. Szintén belső elvárás, hogy a testület élére külsős, független szakértő kerüljön, ezzel is biztosítva az objektív döntéshozatalt.

Nagy Bálint elismert marketingkommunikációs szakértő idén februártól tölti be a testület elnöki tisztségét. A szakember 1995-től tizenegy éven át a Matáv Csoport, majd a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója, a Matáv Telekommá való átmárkázásának fő irányítója. 2006 és 2009 között a Magyar Reklámszövetség elnöke, másfél éven át a Vodafone kommunikációs igazgatója. 1995 óta tanít az International Business School Marketing Tanszékén, 2009 óta a tanszék vezetője. 2008 és 2010 között tagja a Nemzeti Kulturális Alap Irányító Bizottságának.

A Dreher Sörgyárak Zrt. ezen felül több önszabályozó testület munkájában aktívan részt vesz. Tagja az Őnszabályozó Reklám Testületnek (ŐRT) és a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ). A vállalat a szakmai szervezetek etikai kódexeit és állásfoglalásait kötelező érvényűként fogadja el és alkalmazza, valamint ösztönzi a söripari önszabályozás fejlesztését. A Dreher Sörgyárak Zrt. által 2008-ban elindított Felelős Alkoholfogyasztás Program (www.alkohol.info.hu) a kulturált, mértékletes alko­holfogyasztás népszerűsítését tűzte ki céljául, és az alkohol-fogyasztással kapcsolatos információkkal, szakértői véleményekkel segíti a fogyasztókat. A program 2013-ban elnyerte a Legkiválóbb CSR Megoldás Díjat.

 

Dreher Sörgyárak Zrt.

A Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország vezető sörgyártó – és forgalmazó vállalata*. Portfóliójának legnépszerűbb márkái közé tartozik a Dreher, az Arany Ászok, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Kőbányai, valamint a Miller. A vállalat jelenleg több mint 630 munkavállalót foglalkoztat, partnerein keresztül közvetve 7900 ember munkahelyéért felelős a szállítás, a kiskereskedelem, valamint a vendéglátás területén. Magyarország kiemelkedő gazdasági szereplőjeként a vállalat évi közel 20 milliárd forintot fizet az államháztartásba jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában. A Dreher Sörgyárak Zrt. beszállítóinak több mint 95 százaléka magyar vállalkozás.

 

További információ:

ENDRÕDI Veronika

Mobil: +36 30 335 9774

E-mail: veronika.endrodi@dreher.sabmiller.com

www.dreherzrt.hu

 

* Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. január és 2013. december időszakban a Kiskereskedelmi Indexben mért mennyiségi és értékbeni eladások alapján a sör kategóriában teljes Magyarországon.