Új vezérigazgató a Dreher Sörgyárak Zrt. élén – 2008.okt

Gary_Whitlie_s.jpg2008. október 1-től, az angol származású Gary Whitlie tölti be a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatói posztját.

A pénzügyi szakember iskoláit Zimbabweban végezte, s itt szerezte könyvvizsgálói képesítését is. Gary Whitlie 1984-ben Dél Afrikába költözött, ahol Durbanban a South African Breweries (SAB) alkalmazásába állt pénzügyi területen. Gary Whitlie különböző magas szintű pénzügyi pozíciókat töltött be a vállalatnál, majd 1993-ban a Chamdor Sörgyárak vezérigazgatójává nevezték ki. Egy évvel később a vállalat sör divíziójának pénzügyi igazgatójává lépett elő, majd 1999-ben a SABMiller európai üzletágának pénzügyi igazgatójaként Magyarországra költözött. 2001 elején Gary Whitlie elhagyta Budapestet, hogy elfoglalja a SABMiller csoport pénzügyi és kontrolling igazgatói pozícióját. Három évvel ezelőtt operatívabb szerepkörben, az induló Miller Brands, a SABMiller Egyesült Királyságbeli divíziójának vezérigazgatójaként folytatta karrierét.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Magyarországra, abba az országba, mely különleges helyet foglal el a szívemben, és örülök, hogy egy nagyszerű csapattal dolgozhatok majd együtt a Dreher Sörgyáraknál, hogy cégünk a magyar piac legelismertebb szereplője legyen." – nyilatkozta Gary Whitlie, a Dreher Sörgyárak új vezérigazgatója.

Gary Whitlie Hector Gorosabelt váltja a Dreher Sörgyárak vezérigazgatói posztján, aki közel négy év után a SABMiller Europe nyugat európai regionális igazgatójaként Zugban folytatja pályafutását.

További információk:

dr. Vass Kornélia Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9714
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: 
kornelia.vass@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu