Újabb szakmai elismerés a Kőbányai sörnek

Újabb díjat kapott a Kőbányai sör a világ legjobb élelmiszeripari termékeit felvonultató Monde Selection versenyen: a nemzetközi zsűri aranyérmet ítélt az alsóerjesztésű, pilseni típusú sörök között induló terméknek.

monde-gold-2014-150.jpgMint ismert, a belgiumi Monde Selection versenyen évről-évre értékelik a világ valamennyi tájáról benevezett élelmiszeripari termékeket. A kezdeményezés célja, hogy megtalálják és elismerjék a legjobb minőségű ételeket és italokat. Az idén 53. alkalommal megrendezett megmérettetésen rekordmennyiségű – több mint 3200 – élelmiszertermék indult, a zsűri nemzetközi étel- és italszakértőkből, egyetemi oktatókból, elismert séfekből és tesztlabor-vezetőkből állt.

A „Sör a sörök, vizek, üdítők” kategória idei aranyérmeseként a Kőbányai sör már hatodik alkalommal nyerte el az első helyezettnek járó díjat a Monde Selection versenyen. „A Kőbányai minősége a gyártási technológia folyamatos fejlesztése eredményeként évről-évre erősödik” – mondta a díjjal kapcsolatban Lenti Orsolya, a Kőbányai márkamenedzsere. Hozzátette: „A fejlődő minőséget nemcsak a Monde Selection bírái, hanem a fogyasztók is értékelik, hiszen a Kőbányai a legnépszerűbb sör Kelet–Magyarországon.”*

Érdekesség, hogy a Kőbányai sör „arca” az idei szezonban is Nagy Feró lesz. A kampány, amelyben a jól ismert „8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás…” Feró-sláger is szerepet kapott, a napokban indult el.

 

Dreher Sörgyárak Zrt.
A Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország vezető sörgyártó – és forgalmazó vállalata**. Legnépszerűbb márkái közé tartozik a Dreher, az Arany Ászok, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Kőbányai, valamint a Miller. A vállalat jelenleg több mint 630 munkavállalót foglalkoztat, partnerein keresztül közvetve 7900 ember munkahelyéért felelős a szállítás, a kiskereskedelem, valamint a vendéglátás területén. Magyarország kiemelkedő gazdasági szereplőjeként 2013-ban közel 25 milliárd forintot fizet az államháztartásba jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában. A Dreher Sörgyárak Zrt. beszállítóinak több mint 95 százaléka magyar vállalkozás, akiktől a vállalat több mint 15 milliárd forint értékben szerez be terméket, szolgáltatást.

 

További információ:

ENDRÕDI Veronika
Mobil: +36 30 335 9774
E-mail: endrodi.veronika@dreher.sabmiller.com
www.dreherzrt.hu

 

* Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. február- 2014.február időszakban mért mennyiségi eladások alapján a sörkategóriában a  kelet-magyarországi (9 megye: Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves,Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg),kiskereskedelmi egységekben

 

** Az AC Nielsen Piackutató Kft. által 2013. január és 2013. december időszakban a Kiskereskedelmi Indexben mért mennyiségi és értékbeni eladások alapján a sörkategóriában teljes Magyarországon.