Zöld Béka Díj 2010

A legjobb fenntarthatósági jelentés kategóriában első helyezést ért el a Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország vezető sörgyártó és forgalmazó vállalatának jelentése a második helyezett OTP Bank Nyrt., és a harmadik helyezett Magyar Telekom Nyrt. jelentésénél bizonyult jobbnak. A rangos elismerést a Dreher Sörgyárak nevében Kovács Sándor Lóránt, vállalatfejlesztési igazgató vette át.

GreenFrog-200.jpg

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

„Ez a díj számunkra ismételten azt bizonyítja, hogy a magyar söriparban elsőként kiadott fenntarthatósági jelentésünk példaértékű a szakma számára is, ösztönző hatása lehet a többi piaci szereplőre. A jelentéssel a legfontosabb célunk a tájékoztatás volt, hogy áttekintő képet nyújtsunk a Dreher Sörgyárak Zrt. szerepéről, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinkről, eredményeinkről. Hosszú távra tervezünk, az üzleti fenntarthatóságra törekszünk. A jelentésünkben eddig elért eredményeink mellett konkrét vállalásokat is megfogalmaztunk, ezek megvalósítása a cél a jövőre nézve. Munkatársaim nevében is még egyszer köszönöm a díjat.” – fogalmazott Kovács Sándor Lóránt, azt követően, hogy átvette a díjat. 

Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója méltatta a beadott jelentések színvonalát, és elmondta, hogy a környezeti kérdések iránt elkötelezett, elismert független vállalati szakértőkből álló zsűri 2010-től külön értékelte a fenntarthatósági és környezetvédelmi jelentéseket, és ezeket külön is díjazta. A legjobb környezeti jelentés címet az Audi Hungaria Motor Kft nyerte.

A zsűri idén három ország 44 – ebből 34 magyar, 8 szerb, és 2 horvát – jelentését vizsgálta. A legfontosabbnak ítélt szempontok – mint a nemzetközi összehasonlítások, kitekintések megléte, a cég tevékenységének elhelyezése a gazdaságban, a célok megfogalmazása és teljesülésük vizsgálata, a fajlagos költségek bemutatása és az iparági összehasonlítás – összességében a Dreher Sörgyárak jelentésében kerültek legkomplexebben bemutatásra.

A Zöld Béka Díj zsűrijét idén Zilahy Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, dékán-helyettese, Dálnoky Noémi, az Európai Bizottság Regionális Politikai Főigazgatóságának projektvezetője, Panulin Ildikó környezetvédelmi szakújságíró, valamint Dejan Trifunovic, a Szerb Kereskedelmi Kamara CSR projekt koordinátora alkották.

A Deloitte Magyarország által tizedik alkalommal meghirdetett Közép-európai Környezeti Jelentés Díj (Central European Environmental Reporting Award, CE ERA), népszerű nevén Zöld Béka Díj iránt idén is nagy volt az érdeklődés a vállalatok részéről. A díjat azok a közép-európai vállalatok kapják, amelyek az adott év legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentését készítik. A díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves beszámolója ne korlátozódjon a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásaira.

A „Zöld Béka” díjat az Európai Parlament és a Tanács irányelve is támogatja: a közepes és nagyvállalatoknak – az EU más országaiban működő vállalatokhoz hasonlóan – fenntarthatósági jelentést kell készíteni, illetve üzleti jelentésüket társadalmi felelősségvállalásuk gyakorlatának bemutatásával kell kiegészíteni.

Az érdeklődők számára a Dreher Sörgyárak fenntarthatósági jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében, elektronikus formában elérhető a következő hivatkozásokon:

fenntarthatosag.dreherzrt.hu/jelentes2010 

vagy

fenntarthatosag.dreherzrt.hu

 

További információk:

Jani Kinga
Senior PR és Média Tanácsadó
ACG PR
Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu

 

A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás;A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken;Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.