Hofbräu München

A Hofbräu márka a müncheni vendégszeretet és a bajor sörfőzési hagyományok szimbóluma, mely egy kiváló sörben testesül meg.

V. Vilmos herceg 1589. szeptember 27-én adott parancsot egy bajor sörfőzde megépítésére, így született meg a Staatliches Hofbräuhaus, a müncheni udvari sörfőzde. A Hofbräu ma is az 1516-ban IV. Vilmos herceg által kibocsátott Bajor Tisztasági Törvény (Reinheitsgebot) szigorú szabályai szerint készül, azaz nem tartalmaz cukrot és adalékanyagokat, csakis malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből készül.

A Dreher Sörgyárak egyik elődje, a Kanizsai Sörgyár, az 1993 végén kötött licenc megállapodás alapján kezdte főzni a HB Pils változatát. Német szakemberek képezték ki a magyar sörfőző mestereket. A felülvizsgálat több ízben a Németországon kívül készülő legjobb Hofbräu-nak minősítette a hazánkban főzött HB Münchent.

Dreherzrt.hu
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.