Egy új márka, egyenesen a Dreher sörműhelyéből

ANTL – Hagyomány újraértelmezve

A Dreher Sörgyárak története az alapítás óta a kísérletezésről és a szokványos kereteken túlmutató, bátor gondolkodásról szól. A Dreher variánsokkal és más projektjeinkkel az elmúlt években is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk izgalmas újításokra a receptek terén is.

Most pedig létrehoztunk egy helyet, amely szinte határtalan lehetőségeket jelent a kísérletezésben és az új ötleteink tesztelésében. Ez az izgalmas hely a Sörműhely, amely a Dreher történelmi Főzőházától függetlenül, a Sörgyár 1910-es években épült, helyi védelem alá tartozó régi Hordófejtő épületében működik majd.

Új sörműhelyünkkel és az itt készülő ANTL söreinkkel új szintre lépünk: újraértelmezzük a hagyományt.

A kifejezetten csapra készülő ANTL márka alatt évente többször jelentkezünk új sörökkel, ez folyamatos kísérletezést és fejlesztést jelent a márkán – megmutatjuk, hogy mire vagyunk képesek akkor, amikor az évszázados tudásunkat a legújabb ötleteinkkel és trendekkel ötvözzük.

ANTL Vienna Style Lager – elkészítését az a sör inspirálta, ami meghozta a „Sörkirály” címet

Az ANTL Vienna Style Lagerrel azt az 1840-ben forradalminak számító alsóerjesztésű sört idézzük meg modern formában, amely alapítónknak, Dreher Antalnak nem csak a világsikert, de az egyedülálló „Sörkirály” nevet is elhozta. Új márkánk első variánsa tisztelgés a dreheri történelem előtt és szimbóluma a hagyomány újraértelmezésének.

A lágyan keserű, szűretlen láger íz egy kis fűszeres komlóval egészül ki a háttérben, amely kontrasztot ad a malátás édességnek.

ANTL English Style Summer Ale – tisztelgés a tudásmegosztás előtt

Az ifjú Dreher Antal számos országba elutazott, hogy megtanulja a sörfőzés mesterségét, de nem fogadták szívesen az idegen földről érkező, tanulni vágyó tehetséget, hiába volt számos ajánlása. Amikor a ködös Albionba ért, akkor egy befolyásos angol sörgyáros felfigyelt szórakoztató jellemére és az ő ajánlásával Dreher már több gyárat is meglátogathatott. Ezzel a sörrel tisztelgünk azok előtt az angol sörkészítő mesterek előtt, akik megengedték az ifjú Dreher Antalnak, hogy saját főzdéjükben tanulhasson tőlük. Ez a tapasztalás nem csak a sörkészítés kapcsán volt fontos Drehernek, de ahhoz is elengedhetetlen volt, hogy egész életében éllovasa legyen a tudásmegosztásnak.

Ha pedig nyár, akkor ajánljuk a szűretlen ANTL English style Summer Ale-t, amelynek kellemes citrusos és trópusi gyümölcsös, komlós illatát harmonikusan keserű íz követi. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a karakteres komlóinkat egy leheletnyi malátás-édességgel egyensúlyozzuk ki.