Hofbräu München

A Hofbräu márka a müncheni vendégszeretet és a bajor sörfőzési hagyományok szimbóluma, mely egy kiváló sörben testesül meg.

V. Vilmos herceg 1589. szeptember 27-én adott parancsot egy bajor sörfőzde megépítésére, így született meg a Staatliches Hofbräuhaus, a müncheni udvari sörfőzde. A Hofbräu ma is az 1516-ban IV. Vilmos herceg által kibocsátott Bajor Tisztasági Törvény (Reinheitsgebot) szigorú szabályai szerint készül, azaz nem tartalmaz cukrot és adalékanyagokat, csakis malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből készül.

A Dreher Sörgyárak egyik elődje, a Kanizsai Sörgyár, az 1993 végén kötött licenc megállapodás alapján kezdte főzni a HB Pils változatát. Német szakemberek képezték ki a magyar sörfőző mestereket. A felülvizsgálat több ízben a Németországon kívül készülő legjobb Hofbräu-nak minősítette a hazánkban főzött HB Münchent.

Termék fotók