Kedves Érdeklődők!

A Dreher Sörmúzeum élelmiszeripari termelési területhez kapcsolódik, így elővigyázatossági szempontok miatt a múzeum és az ajándékboltunk továbbra is zárva tart. 

Érdemes figyelni weboldalunkat, mert a Sörmúzeum és az ajándékbolt nyitásáról, illetve a Sörtúrák, Sörvacsorák újbóli elérhetősége felől itt, az oldalon fogunk tájékoztatást adni.

Köszönjük a megértést!

Milyen alapanyagokból készül a sör? Hogy készült a sör régen és hogyan készül most? Milyen sörivási szokások alakultak ki a kezdetektől? Hogy néz ki egy kézi palackozó? Hogyan született meg a Dreher csokoládé? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”?

A Dreher Sörmúzeumban megtalálható minden, amit a sörről és a Dreher Sörgyárakról feltétlenül tudni kell. Az országban és nemzetközi szinten is egyedülálló tárlat 1979 óta a gyár és a söripar történetének, eszközeinek állandó kiállítása.
A Kőbányai Sörgyár ugyanis 1979-ben, fennállásának 125. évfordulóján nyitotta meg a Söripari Emléktárat, ami nemrég, megnyitásának 40 éves jubileuma alkalmából került felújításra. A 2019-ben kezdődött munkálatok eredménye képpen a sörgyár az immár Dreher Antalról elnevezett út elején egy modern és interaktív sörtörténeti kiállítás várja a látogatókat.

Kapcsolat:

A Dreher Sörmúzeumot érintő szakmai kérdésekkel kapcsolatban a dreher.muzeum@asahibeer.hu címen várjuk leveled. 

A tárlatvezetésekkel kapcsolatban pedig a sortura@asahibeer.hu címen érdeklődhetsz.