Megújulás, tavasz és sörrel készült különlegességek a Dreher Sörvacsorán

Páratlan élményt nyújt a kéthavonta megrendezésre kerülő Dreher Kulináris Élményvacsora, ahol a sör és a finom ételek szerelmesei bepillantást nyerhetnek a sörgyártás kulisszatitkaiba. A vendégek megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, és a Lenk Zsolt séf által megálmodott vacsoramenü mellett Vásárhelyi István sörgasztronómus izgalmas sörös történeteit hallhatják. Legutóbbi sörvacsoránkon a nők álltak a középpontban. 

Az áprilisi élményvacsora tematikáját a megújulás, a tavasz és a nők a sörgyártás történetében betöltött szerepe inspirálta. Zöld színek kerültek terítékre: előételként pisztrángot és kaviárt szolgáltak fel zöld mousse és turbolya dresszinggel, amelyhez Dreher Gold sört ajánlott a sörmester. A zöldborsóleves panna cottával fogás mellé Kozel Premium Lager párosult, a főétel – bivaly hátszín spenót pürével és a tavaszi kert zöldségeivel – mellé pedig Dreher Red Ale. A pisztáciás csokoládé mousse kivivel desszerthez pedig Dreher Bak dukált.

Vásárhelyi István sörgasztronómus már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen tökéletes ízharmóniát eredményezhet. Izgalmas előadásában érdekes történeteket mesélt a nők szerepéről a sörgyártás történetében, például arról, hogy számos kultúrában a nők tevékenységi körébe tartozott a sörfőzés művészete, vagy hogy Kleopátra adót vetett ki a sörre, hogy finanszírozza a Római Birodalommal vívott háborút. Vásárhelyi István egy különleges söralapú koktéllal köszöntötte a Dreher sörvacsora vendégeit, amelynek receptjét, a nagy sikerű zöldborsóleves panna cottával fogással együtt most meg is osztunk.

‘KŐBÁNYA LIBRE’ SÖRKOKTÉL 

Hozzávalók:

  • 1,5 dl Dreher Red Ale
  • 1 dl kóla
  • 1 cl mentaszirup
  • lime
  • mandarin
  • jég

Elkészítés: A mandarin és lime gerezdeket koktélfával megnyomkodjuk, jéggel félig töltjük a poharat, rátöltjük a mentaszirupot, a kólát, végül a Dreher Red Ale-t, majdbárkanállal megkeverjük.

ZÖLDBORSÓLEVES PANNA COTTÁVAL (10 adag)

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó (fejtve)
  • 1 köteg petrezselyem (10 csomó)
  • 2 db lime levél
  • 1 db bio citrom héja
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 100 g friss zsengeborsó, cukorborsó
  • só, őrölt bors
  • 1 ek cukor
  • 0,25 liter tej
  • 0,75 liter 35% tejszín (laktózmentesből is lehet készíteni)
  • 10 db kisebb forma vagy szilikon muffin forma
  • 18-20 g zselatin por vagy agar-agar 3g/liter

Leves elkészítése: A hagymát megpucoljuk és félbevágjuk, 6 liter zöldség alaplével a zöldborsót főzni kezdjük.
Sózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, amíg a lé kellemesen zöldborsó ízű lesz. Szűrjük le és az összekötött petrezselyem szárával a levet 4 literre redukáljuk, majd hozzáadjuk a lime héjat. A levest hűtsük le és a fele petrezselyemzöldet turmixoljuk bele, majd szűrjük át pelenkán. Sózzuk, pici cukorral ízesíthetjük, ha szükséges.

Zöldborsó Panna Cotta elkészítése: A megfőtt zöldborsóból szedjük ki a lime héjat, készítsünk krémes pürét, némi leveslé felhasználásával. Passzírozzuk át. A tejszínt és tejet felforraljuk, annyi pürét adunk hozzá, míg sűrű borsó ízű krémet kapunk. Megsózzuk. 1 liter alaphoz 18-20 g zselatin port hideg vízbe beáztatunk, felmelegítjük és belekeverjük a tejszínes zöldborsó krémbe. Vizezzük be a formákat és töltsük bele a krémünket. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

Petrezselyem hab elkészítése: A petrezselyemleveleket tejszínnel alaposan összeturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd átszűrjük. Kemény habbá verjük a tejszínt.
A levest melegen és langyosan is tálalhatjuk. A panna cottát a tányérba szedjük, a habot rákanalazzuk. Zsenge borsócsirával, forrázott cukorborsóval tálaljuk.

Kozel Premium Lager illik ehhez a fogáshoz.

 


A vacsoráról további információkat az alábbi linken olvashatunk: https://www.dreherzrt.hu/dreher-sorvacsora/

A séfről: Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig bemutatja, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Dreherzrt.hu
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.